Genelec speakers

Genelec: Vikten av prognostisering

Sedan Genelec grundades 1978, har professionell ljudmonitorering varit verksamhetens kärna. Den unika hängivenheten till forskning och utveckling har resulterat i flertalet lanseringar som “först i branschen”, och har etablerat Genelec som den ledande inom aktiva monitorer.

Genelec letade efter en lösning för budgetering, prognostisering, konsolidering, och rapportering – i syfte att förenkla och effektivisera de finansiella flödena. “Enkel-att-använda”, möjlighet att anpassa systemet, och bra integrationer till andra finans- och affärssystem var de viktigaste faktorerna i valet av lösning. Eftersom Genelec har dotterbolag i Japan, Kina och USA, var även en enkel och automatisk valutahantering en viktig faktor.

Utifrån dessa prioriterade funktioner, landade Genelec i beslutet att välja Clausion för hantering av deras verksamhetsplanering och koncernkonsolidering.

Automatiserad koncernkonsolidering

“Jag är glad att vi inte gör Excel-konsolidering”, uttrycker Pauliina Timlin, Controller på Genelec. “Med Clausion är konsolideringen automatiserad och smidig. Inmatningsbladen är enkla att använda och kollegorna som jobbar inom finans i våra dotterbolag använder dom på ett bra sätt. Jag är glad hur Clausions system fungerar. Deras professionella konsulter har funnits tillgängliga om vi behövt hjälp med något extra klurigt”, fortsätter Timlin.

Smart budgetering sparar tid

Tack vare Clausions system och dess dimensionella struktur är budgetarbete och uppföljning nu enklare än någonsin. Personer som överser sin egen budget kan lägga till sitt budgetförslag direkt i Clausion, och det finns inget behov att strula med Excel. Detta sparar ofantligt med tid.

Vikten av prognostisering

Möjligheten att anpassa Clausions lösning är högt uppskattad hos Genelec, och nya sätt att effektivisera arbetssätt har utarbetats tillsammans med konsulterna.

“Prognostisering har blivit mer och mer viktigt för oss. Vårt mål var att hitta ett sätt att prognostisera hela vägen till kassaflöde. Jag är glad att kunna säga att vi fick detta att fungera bra, och är nu i fas att ta nästa steg. Vi hade några mycket givande konversationer med Clausions konsulter under projektet, och nu är den enda vägen framåt att vidareutveckla processen.”

Pauliina Timlin, Genelec

“Jag är väldigt nöjd med Clausions konsulter och kundsupporten. Konsulterna är väldigt erfarna på olika typer av företag och operativa miljöer. Vår dialog är alltid väldigt bra, och dom lyfter aktivt fram lösningsförslag på bordet. Vi har aldrig blivit besvikna med Clausions kundsupport”, summerar Timlin.

3 huvudanledningar varför Genelec använder Clausion

  • Enkel koncernkonsolidering.
  • Möjligheterna att anpassa lösningen baserat på företagets behov, och möjligheterna att utveckla internredovisningen.
  • Utmärkt kundservice – både från konsulter och kundsupporten.