data on paper

En komplett lösning för konsolidering och koncern­redovisning

Konsolidering och koncernredovisning är uppgifter som potentiellt kan generera många onödiga arbetstimmar för att inte tala om frustration.

Inte sällan läggs orimligt mycket tid på att hantera samma siffror och data om och om igen eller att kontinuerligt stämma av så att alla jobbar utefter samma siffror. 

Clausion löser problemet genom att automatisera de återkommande uppgifterna och ge samtliga användare i organisationen samma överblick och möjlighet att analysera och plocka ut rapporter när som helst i processen.

Det i kombination med färdiga rapportmallar utformade efter den senaste standarden gör att vi kan förvandla din konsolidering och koncernredovisning från något svårhanterligt till bekvämt och smidigt.

Nämnde vi att vår lösning fungerar precis lika bra oavsett hur många bolag du har?

Läs vidare om hur vi tar din koncernredovisning och konsolidering till nästa nivå.

ipad käyttäjä

Färdiga rapportmallar underlättar ditt arbete med redovisningen

Clausion innehåller många intelligenta och unika finesser för att underlätta och effektivisera er konsolideringsprocess.

Resultatet blir ett roligare, enklare och inte minst tidsbesparande arbete för dig.

Kanske har du inte fullt så trevliga minnen av att hantera ändringar till följd av sammanslagningar, uppköp eller legala krav?

Med vårt verktyg går jobbet oändligt mycket snabbare tack vare färdiga rapportmallar.

Jobbet är helt enkelt redan hanterat och du kan lägga din värdefulla tid på andra (mer stimulerande) uppgifter.

konsernitilinpäätös data

Från implementering till koncernredovisning och konsolidering på nolltid

Snabbt, lätt och användarvänligt är Clausions melodi. Detsamma kan sägas om implementeringen av vårt verktyg.

När systemet är på plats och du njuter av en smidigare konsolidering och koncernredovisning bestämmer du själv vägen framåt. 

Det går utmärkt att underhålla och vidareutveckla lösningen på egen hand eller samarbeta med Clausions konsulter ifall något behöver ändras, läggas till eller finjusteras.

Skulle du behöva hjälp eller är sugen på att bolla idéer så finns vi bara ett samtal bort.

Vad är IFRS?

IFRS står för International Financial Reporting Standard och är en internationell standard som definierar riktlinjer kring redovisningen av noterade och finansiella företag och organisationers ekonomi.

Vad är K3?

K3 är ett nyare svenskt huvudregelverk som är en förenkling av IFRS avsedd för svenska onoterade företag.

Det får användas av alla aktiebolag och måste användas av större aktiebolag. Det vill säga de aktiebolag som uppfyller minst två av följande krav: Mer än 40 miljoner kronor i balansomslutning per år, ett medeltal på mer än 50 anställda, mer än 80 miljoner i nettoomsättning.

Våran paketen för IFRS och K3 innehåller alltid:

balloons in the sky

Synergieffekter genom att kombinera koncernkonsolidering med verksamhetsplanering

Clausions tjänster slutar inte vid smarta och effektiva lösningar för konsolidering och koncernredovisning.

Vårt andra stora kompetensområde är Verksamhetsplanering där vårt system interagerar med en mängd olika datakällor vilket ger dig en oslagbar totalbild över verksamhetens alla relevanta områden.

Det omfattar effektiva sätt att hantera exempelvis finansiell planering, operativ planering, budgetering och prognostisering.

Kombinerat med konsolidering möjliggör denna lösning ett användande av all er data i flera dimensioner – inom en och samma plattform. 

På så sätt elimineras riskerna för olikheter i siffrorna vilket gör att du inte behöver oroa dig för opålitliga data som sätter käppar i hjulen när det kommer till att fatta korrekta datadrivna beslut.

Med Clausion är du ständigt uppdaterad – på alla fronter.

Med Clausion får du alltid:

  • En helt integrerad lösning för verksamhetsplanering och koncernkonsolidering.
  • Enkel integration med andra system, som exempelvis affärssystem (ERP, CRM eller andra system).
  • Snabb och enkel implementering.
  • Utbildningar.
  • Tillgång till dedikerad kundsupport och konsulter som alltid besitter den senaste branschkunskapen.

Systemutveckling tillsammans med våra kunder ger lösningar som fungerar. I verkligheten.

Vi gillar att jobba nära våra kunder och utvecklas tillsammans med dem. Därför är våra lösningar alltid baserade på faktiska behov hos aktörer ute på fältet.

Våra verktyg för konsolidering, koncernredovisning och verksamhetsplanering är helt enkelt lite mer mänskliga och förankrade i verkligheten snarare än att bara se bra ut på papper.  

Det gör Clausion till ett unikt finanshanteringsverktyg som är lätt att använda, går snabbt att implementera och vidareutveckla för framtida behov.

”Flera saker som tidigare behövde göras varje månad kan vi nu göra rullande, och man behöver inte koncentrera sig på dessa saker under avbrott. Konsolideringssystemet gör flera saker automatiskt och tillförlitligt, till exempel automatisk eliminering av interna rater. Vi får alla våra bolagssiffror till samma system och vi kan borra oss ner från koncernen hela vägen till separata bolagstransaktioner. Detta har anmärkningsvärt förbättrat transparensen.” 

Anneli Raskila, Ekonomichef, Parmaco

Vill du göra ditt liv med konsolidering och koncernredovisning lättare?